Pensiunea Casa de Zahar se afla exact la intrare in statiunea Sarata-Monteoru, pe partea dreapta dupa coborârea podului, intr-o vale înconjurata numai de padure.
Accesul se face cu mijloace auto, din Buzau, pe soseaua Buzau - Ploiesti pana la km 10 si apoi pe soseaua Merei - Monteoru.
Obiective turistice

Sarata-Monteoru este cea mai importanta statiune turistica a judetului. Cadrul natural, frumusetea si varietatea peisajului a zonei montane si colinare, istoricul deosebit si bogatia obiectivelor geografice, istorice, etnografice si culturale atrag turisti din intreaga tara. Doar aici veti putea vizita:
  • Bazinele in aer liber cu apa sarata cu proprietati terapeutice deosebite.
  • Izvorul "de ochi" - izvoare exploatate empiric, despre care localnicii spun ca ar vindeca bolile de ochi.
  • Santierul arheologic de pe Dealul Pragu, la Cetatuie. Aici au fost descoperite ruinele unor întarituri dacice si numeroase obiecte apartinand epocii bronzului, urmele uneia dintre cele mai interesante culturi carpatice ale epocii bronzului, Cultura Monteoru, caracteristica pentru o arie geografica foarte extinsa. În acest sat, s-au gasit inele din aur, diferite vase din ceramica, decorate si un topor din bronz.
  • Mina de petrol de la Sarata-Monteoru, unica în Europa si a doua în lume, singura în exploatare, situata la 2 km de centrul statiunii.
  • Tabara Monteoru este asezata într-o mica depresiune din Subcarpatii de Curbura pe versantul de NV al Dealului Mare, în centrul statiunii balneo-climaterice Sarata-Monteoru, la 18 km de municipiul Buzau, pe raza comunei Merei, în vila celebrei familii Grigore Constantinescu-Monteoru si a urmasilor acesteia, familia Dr.Angelescu. Tabara este asezata în mijlocul unui parc dendrologic de o rara frumusete, cu fântâni arteziene, foisor si arbori de importanta stiintifica;


Turistii pot vizita insa si alte obiective importante aflate in judetul Buzau:
  • Rezervatie naturala de tip geologic pe cca. 30 ha.,Vulcanii Noroiosi sunt localizati în Subcarpatii de Curbura , în localitatea Berca, jud. Buzau, fiind formati datorita eruptiilor de gaze din pamânt, care antreneza spre suprafata namol si apa. Cunoscuti în zona sub denumirea de pâcle, vulcanii noroiosi au aceiasi structura ca si vulcanii adevarati, în interiorul lor producându-se procese similare. Altfel spus avem de-a face cu niste vulcani in miniatura la care conurile nu depasesc 5- 6m înaltime, iar adâncimea de la care este aruncata spre suprafata "lava" este mult mai mica. In final acelasi rezultat , adica o suprafata în mare parte arida dar in acelasi timp spectaculoasa
  • Tabara de sculptura in aer liber Magura începuta în 1970, constituie un exceptional muzeu în aer liber, situata pe o suprafata de câteva hectare în zona adiacenta Manastirii Ciolanu, unde timp de 16 ani absolventi ai facultatii de arte plastice au facut ucenicie în aceasta zona sculptând pietrele puse la dispozitie de cunoscutii cioplitori din Ciuta. Zona Magura, unde se afla faimoasa tabara a fost una din alternativele pe care Carol le-a avut in vedere pentru castelul Peles. Pe pajistea care se întinde pe câteva hectare se afla 256 de lucrari din piatra de Magura.
  • Sarea lui Buzau - rezervatie geologica si paleontologica intre localitatile Parscov si Badila, pe Valea Buzaului, se refera la mai multe blocuri de calcare, precum si la un deal cu numeroase izvoare si eflorescente saline. Blocurile contin fauna jurasica iar prezenta lor izolata in aceasta zona a stârnit interesul specialistilor in domeniu.
  • Focul Viu este situat pe valea Slanicului pe un deal in apropiere de satul Terca (comuna Lopatari). Este un fenomen natural datorat emanatiei de gaze naturale din pamant formând câteva flacari ce ard in permanenta.
  • Colectia muzeala de chihlimbar de la Colti - Piatra semipretioasa similara jadului din Orient, chihlimbarul era extrem de pretuit in antichitate, stralucirea sa si culoarea comuna cu mierea de albine, dar si duritatea sa de piatra, conferindu-i in ochii celor de atunci valori magice, fiind folosit nu doar ca montura pentru inele si coliere, ci si ca amuleta. Pentru a valorifica aceasta piatra deosebita, pe Valea Buzaului, la Colti, exista un muzeu al chihlimbarului care cuprinde unelte folosite la extragerea si prelucrarea sa, dar si câteva dintre cele mai frumoase asemenea pietre.

Alte obiective ce merita atentie sunt Castrul si termele romane din Pietroasele, Manastirile Ciolanu, Ratesti, Carnu.